Solucanlar Nasıl Ürer (Çoğalır)? Solucanlar Nasıl oluşur?

Solucanlar Nasıl Ürer (Oluşur)

Toprak solucanlarının en ilginç yönlerinden biri üreme şekilleridir. Solucanlar aynı anda hermafroditlerdir, yani solucanlar hem erkek hem dişi üreme organlarına sahiptir. Peki o zaman solucanlar nasıl ürer öğrenelim.

Solucanlar nasıl ürer?

Solucanlar nasıl ürer? – İki solucanın çiftleşme anı.

Solucanlar arasındaki ilişki sırasında, her iki solucan tarafından da her iki cinsiyet organ kümesi kullanılır. Her şey yolunda giderse, her iki solucanın yumurtaları döllenir. Bunun türlerin hayatta kalmasını sağlamanın oldukça etkili bir yolu olduğunu hayal edebilirsiniz.

Solucanlar nasıl çoğalır?

Solucanlar nasıl çoğalır? – Solucanlar toplu halde, toprak yüzeyinde gece karanlığında çiftleşiyor.

Solucanlar ile kompost yapan yani solucan gübresi üreten kişiler, şartlar uygun olduğunda solucan popülasyonlarının her 60 ila 90 günde bir iki katına çıktığını tespit etmişlerdir.

Kokon - Solucan Yumurtası

Kokon – Solucan Yumurtası

Solucanlar Nasıl oluşur

Çiftleşmek için, iki solucan birbirine zıt yönlere bakar bir şekilde pozisyon alır ve birbirlerine kenetlenirler. Bu pozisyonda, çiftleşme eylemi tamamlandıktan sonra üreme süreci devam eder. Döllenmeden sonra solucanların gövdesinde limon/soğan benzeri kokon adı verilen ve yavru solucanları içeren bir yumurta benzeri yapı dışarıya atılır. Solucan çeşidine ve ortam şartlarına bağlı olarak bu kokondan bir kaç tane yavru solucan çıkar.

Kokondan çıkan solucan yavrusu

Kokondan çıkan solucan yavrusu

Gerekirse solucanlar da kendi kendilerine üreyebilir. Bir kaç segmentlerini kaybederse yeni segmentler üretebilirler.

Kaynak: How Earthworms Work – Earth Worms mating

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir